Sådan kan du mindske dine udgifter

Der er flere forskellige udgifter, som går igen i danskernes private finanser. I dit udgiftsbudget er der fx rejser. Men der er en række poster, hvor man kan spare udgifter. Her er nogle gode tips, som du kan tilgå til kroner nul.

Den letteste måde for danskerne at blive ved muffen på, er ved hjælp af en alderspension. Det udtalte en fag vismand for længe side. For dig er det normalt den mest sandsynlige metode at blive ved muffen på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig ind i kapitalpension, med de interessante muligheder, der ligger i din pensionsopsparing.

Forsikringer er det vi får i håbet om, aldrig at få dem benyttet. Du bør gennemtænke dine faktiske behov og ikke blot gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du ikke behøver eller som du kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Bagefter du har udelukket, så handler det om at tage dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din brandforsikring udelukkende dække f.eks. 140.000 kr eller kan du nøjes med en selv risiko på 75.000 dkk, hvis din villa brænder ned til jorden?

Sparekasser er også et område, hvor der for mange er nemme penge at finde. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mest lavprisede banker er utrolig. Vi taler om, op mod 3.600 kroner /måned for en middelset dansk familie og reallån. Lån til bolig er det største enkeltstående køb, som man møder i hele sit liv. Mange lån er aller højeste grad noget man bør være fokuseret på, hvis du skal udvikle din privat økonomi. En ting er renteudgifter, men også kursen er kritisk. Konvertering af lån er en ting, som kan optimere din privatøkonomi. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan associeres med eksaltering af tid. Hvis du kan undgå lån for eksempel 13 måneder med at låne pengene og i stedet for spare op i perioden, så har du både nedbragt hovedstolen, men også renteudgifterne.

Er du med hos et fagforbund, så har du mulighed for at få en del fordelstilbud. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er for resten hurtige at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg i jobkontrakt. Men du kan selvfølgelig vælge kun at nøjes med en akasse. Fagforbund kan assistere dig med alm. forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du oplever symtopmer som fx stress.

Mad er den del i din privat økonomi, som udgør den absolut største andel. Visse folk kan overleve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andre, som forkæler sig med enorme summer på for eksempel dyr take-away. Et er når man køber mad ude i byen på enten cafeteria eller take away – men den rigtig store problematik er den mad du køber og opvarmer i hjemmet. I dette tilfælde er der det normale dagligvareindkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Desværre er man underlagt for uforudsigelige køb, der har den konsekvens at indkøbssedlen bliver for lang. Et trick er, at du køber dine madvarer online, via de mange eSupermarkeder. Der kan man både handle de traditionelle madvarer, men desuden også de mange nye sortiment af kasser med mad.

Du bør altså efterse dine udgifter, så du reducerer inden for alle områder af din husstandsøkonomi. Således kan du ende op med at besidde et langt højere rådighedsbeløb til de skægge dele i dig hverdag. Tusind tak fordi du så denne artikel.