Posthusets regningskø

Der er en række forskellige udgifter, som går igen i vores privatøkonomi. I et privatbudget er der feks. gaver. Men der er en række områder, hvor man kan spare udgifter. Her er vigtige og gode råd, som du kan benytte kvit og frit.

Den sikreste måde for dig til at blive milliardær på, er via en alderspension. Det sagde en klog dame for længe side. For alle er det statistisk set den mest plausible metode at blive stenrig på. Så vi bør overveje, at sætte sig ind i kapitalpension, med de gunstige alternativer, der findes i din pension.

Forsikringer er det du køber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du bør gennemtænke dine faktiske behov og ikke blindt gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du egentlig ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må tage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at flytte dine forsikringer ned på et bundniveau. Skal din husforsikring udelukkende forsikre for eksempel 160.000 dkk og/eller kan du nøjes med en selv risiko på 6.000 kr, hvis din villa brænder ned helt?

Private banker er også en udgift, hvor der for mange er mange penge at bespare. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de billigste banker er utrolig. Vi hører om, op mod 4.100 dkk /måned for en typisk dansk familie + reallån. Lån til villa er det største enkeltstående køb, som man har. Forbrugslån er noget man bør være opmærksom på, når du skal tune din privat økonomi. En ting er renteudgifterne, men også dagskursen er betydelig. Lånkonvertering er det, der kan accelerere din private finanser. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan associeres med fremskydning af tid. Hvis du kan undgå lån fx. 15 mdr. med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i tidsrummet, så får du nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du med hos en fagforening, så får du ret til en stribe fordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er nemme penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har tvunget valg af fagforening igennem jobkontrakt. Men du kan jo vælge kun at nøjes med en akasse. Fagforeninger kan supportere dig med både almindelige forsikringer og sundhed – så overvej om det er pengene værd at melde dig ud, hvis du lider af fx muskelbesvær.

Dagligvarer er den del i din privat økonomi, som repræsenterer den absolut største del. Nogle kan overleve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andrefolk, der forkæler sig med gigantiske pengebeløb på feks. lækker mad. Et er når man køber din mad ude i byen på enten hotel eller grillbiks – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og tilbereder hjemme. Her findes der det klassiske køb i supermarkederne, som du bærer hjem. Beklageligvis er vi skydeskive for spontankøb, som har den konsekvens at dosmersedlen stiger. Et godt råd er, at du shopper dine dagligvarer på nettet, via de gode digitale supermarkeder. Der kan man både shoppe de normale madvarer, men også de mange fristende udvalg af måltidskasser.

Du bør altså efterse dine penge, så du sparer inden for alle nicher af din økonomi. Så kan du ende med at få et meget større beløb til de unødvendige dele i dig hverdag. Tak fordi du så denne artikel.